Algemeen

Bezwaarschriften ingezameld door Stop de Oven

In totaal werden tijdens het openbaar onderzoek 13402 bezwaarschriften binnengebracht bij de gemeente Kampenhout. Daarvan werder er 12495 ingezameld door Stop de Oven.

mijnbezwaarschrift.be

Van de door Stop de Oven ingezamede bezwaarschriften werd een aanzienlijk deel aangemaakt via mijnbezwaarschrift.be. Het is op die bezwaarschriften dat onderstaande cijfers zijn gebaseerd.

Gegenereerde bezwaarschriften per dag

Op de eerste dag werden meteen 728 bezwaarschriften gegenereerd en tijdens de hele eerste maand van het openbaar onderzoek werder er zelden minder dan 100 per dag. In de tweede maand van het openbaar onderzoek was een terugval, maar na de kerstvakantie klom het aantal gegenereerde bezwaarschriften weer.

Vooral op of na de dag waarop Stop de Oven communiceerde naar de achterban waren er opvallende pieken.

Geografische spreiding bezwaarschriften

De omliggende gemeenten Kampenhout, Haacht en Boortmeerbeek zijn verantwoordelijk voor ongeveer de helft van de bezwaarschriften. De andere helft is afkomstig uit talloze andere gemeenten uit Vlaams-Brabant en ver daarbuiten.

Uit alle Vlaamse provincies werden bezwaarschriften ingediend, alsook uit Brussel en Wallonië. We hebben ook enkele bezwaarschriften van over de landsgrenzen mogen ontvangen.

Klik op het kaartje hieronder om onze interactieve kaart te openen in een nieuw venster.
Let op, het duurt een tijdje om de interactieve kaart helemaal te laden met alle data. Je gebruikt best ook een snelle browser zoals een recente versie van Chrome of Firefox.

Onderstaande grafiek maakt duidelijk welke (deel)gemeentes de meeste bezwaarschriften aanmaakten.